Detta måste du veta innan tandställning

tandställning
Att få tandställning kan vara läskigt för någon. Men det behöver inte vara. Med framsteg inom ortodonti kan ha tandställning faktiskt vara en bra upplevelse, och kan leda till många hälso- och estetiska fördelar.
På Little Heroes Dentistry hjälper vi inte bara barn, vi kan också tjäna dig – föräldrarna. Så oavsett din ålder är våra Sidekicks mer än kapabla att få jobbet gjort. Om du har tänkt på tandställning för dig eller ditt barn, överväg då Little Heroes Dentistry.
Även om tandvårdsprodukter och förfarandena för att sätta på dem har förändrats under de senaste åren finns det fortfarande många missuppfattningar om dem. Därför vill vi förklara några grundläggande saker för dig innan du åtar dig till flera års ortodontisk behandling.
Så tänk på dessa saker innan du får tandställning.
Det finns ingen åldersgräns för tandställning.
När de flesta av oss tänker på tandställning, brukar vi bilda en medelålders tonåring, leende blygsamt med en mun full av ledningar. Men sanningen är att yngre barn och äldre vuxna börjar skörda fördelarna med ortodontisk behandling. Det finns verkligen ingen åldersgräns för axlar, och verkligen kan vuxna dra nytta av att hålla ett hälsosamt leende i sina guldår. Så om du vill fixa den felinriktningen i ditt barns mun, eller om du behöver lite underhåll på dina egna pärlvitar, överväg att träffa din ortodontist för att se vilka alternativ som finns tillgängliga för dig.
Raka tänder är en fördel, men stor oral hälsa är målet.
Nu är det säkert att ha raka tänder är förmodligen den största orsaken till att många bestämmer sig för ortodontisk behandling. Men en av de dolda skönheterna om tandställning är att de gör så mycket mer för din munhälsovård. Vårt team på Little Heroes kommer att utvärdera och bygga upp en omfattande muntlig granskning, inklusive en analys av din “bite”. Din bit påverkar din förmåga att tugga och tala ordentligt, och det kan också vara orsaken till käkens smärta och huvudvärk. Kom ihåg att din mun fungerar korrekt och har stor oral hälsa är den ultimata orsaken till att du vill få hängslen.
Undvik att stressa över fäststycken.
Detta gäller särskilt för tonåringar. Inte alla kan använda Invisalign eller någon av de andra speciellt dolda konsoltyperna. Ibland innebär det att ditt bästa alternativ kommer att vara traditionell tandställning. Ja, det här kan vara ett svårt piller för din unga att svälja, men du vill lyssna på din tandläkares rekommendation eftersom deras rådgivning i slutändan leder till de bästa resultaten. Plus, tvinga dig till ett alternativ som inte passar deras behov kan så småningom leda till att de måste gå tillbaka till traditionella parentes på något sätt. Lyssna på proffsen.
tandställning
Kostnaden varierar.
Sanningen är att tandställning inte är billiga. Kostnaden för axlar är beroende av ett antal saker, inklusive: ålder, plats, kliniken som betjänar dina behov, och om det finns andra komplicerade problem som behöver lösas. Typiskt kommer tandställning att kosta någonstans mellan $ 3 000 och $ 6 000 (förutsatt att det inte finns några andra stora problem). Du kan också se en ökning av priset beroende på vilka fästen du väljer att gå med. “Osynliga” -stylade konsoler kommer att vara dyrare, eftersom de är dyrare att tillverka, och eftersom de kan kräva tandläkaren spenderar ytterligare tid på din behandling.
Två år är den genomsnittliga behandlingsperioden.
Du eller ditt barn kommer förmodligen att undra hur länge de här banden kommer att vara på för? Tja, det beror verkligen på varje enskilt fall, men den genomsnittliga behandlingen är vanligen ca 24 månader. Det är också viktigt att känna igen att den totala behandlingstiden verkligen kan påverkas av din förmåga att korrekt följa ortodontistens order. Om du fattar dåliga muntliga hälsovårdsbeslut, så måste du hålla dem kvar längre än väntat. Men om du tar hand om dina tänder under hela processen och undviker otillåtna livsmedel, hjälper du processen att springa jämnare och snabbare. Kom ihåg att alltid ta hand om dina tänder under och efter axlarna. Du vill inte ha ett helt bra leende för att bli förstört av några elaka val.
Smärta är oundvikligt.
Det finns inget behov av att slå runt busken. Det kommer att skadas för att bära axlar i början. Nu kommer det inte att komma från processen att sätta dem på dina tänder, utan snarare från det tryck som kommer efter ett par dagar. Du kommer troligen att känna öm i dina tänder och tyvärr kommer fästena att gnugga insidan av munnen och lämna några sår. Men oroa dig inte, det här steget varar bara i några veckor. Fortsätt och ta lite aspirin för att hjälpa dig att ta itu med smärtan och se till att du tar lång tid att tugga mat. Det kan vara obekväma i början, men efter en tid kommer fästen inte stör dig så mycket.
Tandställning är bara början.
Oavsett huruvida du tog hand om dina tänder före tandställning, kommer du att vilja efteråt. Munthygien kommer att vara väsentlig under och efter ortodontisk behandling. Det innebär att du måste borsta tänderna ofta (helst efter varje måltid), eftersom matrester lätt kan fastna i parenteserna, liksom flossar på en daglig basis. Tänk också på att få en tandkit för att hålla med dig på dina dagliga utflykter.
Efter att du har tagit bort dina tandställning, vill du vara ännu mer flitig om att ta hand om det här vackra leendet. Se till att du behåller din munhygienrutin och inte bli lat. Efter år av hårt arbete, och tusentals dollar spenderade på att perfekta det leendet, vill du verkligen låta allt slösa bort? Sist men inte minst, var noga med att bära din hållare varje kväll och som rekommenderas av din tandläkare. Att inte göra det kan leda till att tänderna rör sig och slutligen ångra all den insats du lägger in.
https://www.youtube.com/watch?v=GLm_VY-F7cA